Willes träning

Igår eftermiddag tog jag med Wille ut på ett träningspass, samt liten ridtur. Vi började med ett varv runt Jorvikstallet och ut på Paddockön, och red sen bort mot Jorvikstallets arena för lite träning. 
 
Wille är ju väldigt ung, drygt fyra år bara, och är inte så van vid att jobba. Hans förra ägare var väldigt snälla men tränade honom inte så mycket, så jag har börjat lite smått med det så han ska vänja sig. På långt håll är han släkt med min andra arab CeCe, och hela deras familj har varit duktiga tävlingshästar i både dressyr och hoppning. CeCe är först och främst dressyrhäst, och jag hade tänkt att Wille skulle ha en inriktining på hoppning. Man känner att han har potetial att bli något stort, han är väldigt smidig och vig, precis som CeCe.
 
Det här var ett av mina första pass med Wille, och jag märkte direkt att han inte var så van. Dessutom har han inte sett så mycket av världen än, så jag ska börja med att göra honom van vid Jarlaheimstrakterna för att sen bygga på med mer och mer. När nervosoiteten hade gått ner lite var han riktigt härlig att jobba med. 
 
Efter uteritten runt området red vi som sagt till Jorvikstallets arena, som var helt tom. Först testade jag honom i alla gångarter. Han är så pass ny att jag inte riktigt har kunnat känna hans stil än, jag har bara provridit honom egentligen. Men han har väldigt fina gångarter, hans trav är helt gudomlig precis som CeCes. Vi körde små övningar i dressyren som till exempel enkla volter i hörnen. Han verkade tycka det var rolig pch var väldigt duktig. Jag tror att han skulle kunna bli en väldigt bra dressyrhäst också. Han fick prova på ryggning, men det var inget som var roligt enligt Wille. 
 
Sen så sprang jag efter några hinderstöd och bommar och satte upp en liten tillfällig hoppbana runt arenan. Det märktes att han i alla fall hade sett bommar förut, hans öron åkte rätt upp när han insåg att vi skulle hoppa hindrena. Jag började med väldigt låga, men han hoppade dubbelt så högt så sakta höjde jag. Hoppningen tyckte han var absolut roligast, han ville bara köra mer och mer hela tiden. 
 
Men som sagt så har han inte tränats så mycket, så jag märkte gaska tidigt att han började bli trött. Jag tog av sadeln och lät honom skritta av sig, och plockade ihop för att gå in i stallet. Men då började han hålla på och dra, jag kunde verkligen inte få med honom och han är en starkt liten en, så det slutade med att vi tog ett snabbt bad i havet. Som tur var så hängde vi bara på det grunda, så jag slapp nudda det iskalla vattnet. Men han svalkade benen och verkade tycka det var hur skönt som helst!
 
 
 
 
Bjuder på några bilder med hans helt fantastiska trav samt en med skritt. Han är så vacker och gullig!
 
Efter det så testade jag honom igen i galoppen. Vi sprang varv efter varv runt arenan, han är riktigt snabb och väldigt uthållig för att inte vara tränad!
Hoppningen var garanterat det roligaste på passet, han tyckte det var så roligt!
 
Vi fick lov att bada lite sen, ändå. Wille älskar vattnet och ville aldrig gå därifrån!
 HEM!
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Josefine Shadowstar och Kailey Yellowborn

Hejsan! Du har kommit till - ja,ännu en - SSO-blogg, ägandes av Josefine Shadowstar och Kailey Yellowborn, även kallade Kellan den Gulfödde och Josse Skuggstjärna. Vi bloggar är så ofta vi kan om våra åsikter, hästar, nya platser och en massa mer konstiga saker! Du förstår inte vad den här bloggen handlar om?Klicka på "Star Stable Online" i länklistan och läs mer om spelet som är så kul att man kan starta upp en blogg om det! I spelet har vi många hästar, som du kan läsa om i kategorierna med våra hästar, och vi båda är bosatta i Valedale tillsammans med våra respektive hästar! Vi spelar även på svensk server nummer ett, nämligen Air Star. Du får gärna använda och publicera våra texter och bilder om länk ges hit. Mycket av våra bilder och texter kommer även ifrån Star Stables officiella hemsida och tillhör då Star Stable Entertaiment AB. Hoppas att du gillar vad du läser! Enyoy!
RSS 2.0