När man försöker hjälpa till...

 Idag har det hänt en superrolig grej (mer om det senare) och en annan sak som jag ska berätta om nu. 
 
För det finns en sak som kallas respekt. Och en förklaring till ordet är:

Det att eller känsla av att anse någon (mycket) moraliskt eller intellektuellt begåvad (kanske mer än en själv); det att eller känsla av att se upp till någon.

Synonymer till ordet respekt (det vill säga saker som betyder samma sak): aktning, vördnad, hänsyn, auktoritet, pondus. 


 

Hur som helst. Ett exempel på brist på respekt i SSO-miljö: 

Vi säger att en "nybörjare" som ligger lågt i levlarna kommer fram och pratar med dig, i level sexton. Vi kallar nu denna person i lägre level för Lotta och den i level sexton August. 

Lotta: Hej, vill du bli vän med mig? <3<3<3<3

August:  ...varför skulle jag vilja bli det?

Lotta: Vill du det? <33<3<3<3<33<3<

August ignorerar och rider därifrån. Nu kommer en annan person i level sexton som vi kallar Lisa fram. 

Lisa: Hej, vill du bli vän med mig? <3

August: Visst.

Lisa: Tack! *bjuder in en vän* Vill du vara med i min klubb?

August: Nej tack :)

August rider därifrån. 


Men det är inte de höglevlades brist på respekt för dem i lägre level, fast det är ett stort problem. Utan det som hände mig var att en tjej, jag kallar henne nu Anna, skriver i globala chatten: Kan någon hjälpa mig med uppdraget: Klart du ska vara med? Jag skriver något i stil med Absolut :). Anna tillägger efter ett tag att den som sa att den kunde hjälpa till skulle bjuda in i grupp, så jag bjöd in henne till grupp då. Hon säger att jag ska komma till Andy för att hjälpa henne. Jag befinner mig då i Jarlaheim, men jag skriver ett snabbt svar och springer till färgan. Väl där skriver jag att jag är i Fort Pinta, och hon svarar i gruppchatt. När jag kommer urtransporten i Firgrove ser jag att hon inte är med i gruppen, jag tänker att hon har gått in i sitt hemstall så jag bjuder in Anna. Då står det: Spelaren loggade ut. 

Jag har tagit mig från Jarlaheim till Firgrove för att hjälpa Anna, och hon loggar ut utan att säga något. Det här känns ju inte superkul, men jag kan ju inte göra något åt det. 

Särskilt när man har ansträngt sig för att hjälpa en annan person, och hon bara struntar i en. Man undrar om hon frågade mig bara för att sen logga ut, om hon verkligen behövde hjälp osv. Men nästa gång så hjälper jag INTE henne i alla fall. 


 
//The Kell (En Kell, just den Kellan. Kellan är ett precist substantiv. I'm a geek)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Josefine Shadowstar och Kailey Yellowborn

Hejsan! Du har kommit till - ja,ännu en - SSO-blogg, ägandes av Josefine Shadowstar och Kailey Yellowborn, även kallade Kellan den Gulfödde och Josse Skuggstjärna. Vi bloggar är så ofta vi kan om våra åsikter, hästar, nya platser och en massa mer konstiga saker! Du förstår inte vad den här bloggen handlar om?Klicka på "Star Stable Online" i länklistan och läs mer om spelet som är så kul att man kan starta upp en blogg om det! I spelet har vi många hästar, som du kan läsa om i kategorierna med våra hästar, och vi båda är bosatta i Valedale tillsammans med våra respektive hästar! Vi spelar även på svensk server nummer ett, nämligen Air Star. Du får gärna använda och publicera våra texter och bilder om länk ges hit. Mycket av våra bilder och texter kommer även ifrån Star Stables officiella hemsida och tillhör då Star Stable Entertaiment AB. Hoppas att du gillar vad du läser! Enyoy!
RSS 2.0